Ediția 2022 | Ediția 2021

În orașul – stațiune de interes național – Amara – se desfășoară de 50 de ani fără întrerupere „Trofeul Tinereţii”, Festivalul – concurs naţional de interpretare a muzicii uşoare româneşti, cel mai mare festival de muzică ușoară desfășurat în aer liber.
În vara anului 1968, la Amara, se lansa prima ediție a Festivalului-concurs național de muzică ușoară, sub denumirea « Portativ Ialomițean » , evenimentul desfăşurându-se an de an până astăzi, fiind cel mai longeviv festival de muzică uşoară din ţară şi considerat al doilea ca importanţă şi amploare după Festivalul de la Mamaia.
Cu ocazia Galei Premiilor revistei Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România- ”Actualitatea muzicală”, Festivalul Trofeul Tinereții Amara a primit titlul de Evenimentul Anului 2014.
Anul acesta va avea loc ediția jubiliară, respectiv cea de-a 50-a ediție care se va desfășura în perioada 3-6 august 2017 la Grădina de Vară din Amara. Manifestarea îşi propune atragerea iubitorilor acestui gen muzical, în întreaga sa frumuseţe, cât şi promovarea tinerelor talente pe firmamentul valorilor muzicii uşoare. 


Trofeul Tinereții, Amara 2017


Trofeul Tinereții, Amara 2018


Trofeul Tinereții, Amara 2019


Trofeul Tinereții, Amara 2021


Trofeul Tinereții, Amara 2022

ALTE FESTIVALURI ÎN AMARA

FESTIVALUL DE AGREMENT ȘI TURISM BALNEAR

Articole în presă: Antena Ialomițeană | Gura Ialomiței
Mai multe despre acest eveniment găsiți la
CNIPT AMARA

FESTIVALUL NĂMOLULUI

Articole în presă: Gura Ialomiței | Antena Ialomițeană (1) | (2)
Mai multe despre acest eveniment găsiți la
CNIPT AMARA

FESTIVALUL CLĂTITELOR

Articole în presă: Antena ialomițeană | Obiectiv
Mai multe despre acest eveniment găsiți la
CNIPT AMARA

TÂRGUL DE TURISM AL ROMÂNIEI

Primăria oraşului Amara participă în fiecare an la Târgul de Turism al României, care se desfăşoară, de obicei, la Romexpo, promovând astfel, staţiunea, lacul şi nămolul de Amara. Vizitatorii standului nostru primesc câte un recipient cu nămolul de Amara şi sunt invitaţi să viziteze staţiunea Amara pentru a putea beneficia de lacul Amara şi de curele cu namol sapropelic, benefice în tratarea numeroaselor afecţiuni precum: afecţiuni ale aparatului locomotor, reumatisme degenerative articulare, inflamatorii, post-traumatice, ortopedice; afecţiuni neurologice periferice afecţiuni ginecologice, afecţiuni dermatologice, afecţiuni respiratorii, digestive, renale, etc..

TÂRGUL DE TURISM AL ROMÂNIEI